miercuri, 10 martie 2010

De ce cateodata unele fotografii nu sunt doar...fotografii? (II)

Picaturi de roua sau de ploaie, toate se pot aduna in varful unei frunze, gata-gata sa cada pe solul umed. Dar o picatura perfecta stransa pe o frunza rosie este ceva rar, mai ales daca in ea se reflecta o lume total diferita. Incep astfel cel de-al doilea post cu fotografii...sper sa nu fie si ultimul...






Poate fiindca atunci cand ploua si se formeaza balti, se reflecta unele imagini si astfel se creeaza doua lumi. Una reala si una imaginara, cea din oglinda, unde pot fi multe lucruri diferite, chiar daca sunt si multe asemanari. Stiu, acum nu suntem in Wonderland, asa ca sa nu mai aberez si sa continuam...








Poate fiindca unii (eu) au o obsesie cu Luna. Spre exemplu, eu vad Luna superba, indiferent de norii care ii stau in fata sau de blocurile care o ascund inainte de a aparea pe cer. Insotita de stelele stralucitoare, Luna, ca si in aceasta fotografie, este impozanta, indiferent daca se vede total sau doar o raza argintie. 







Poate doar fiindca acestea surprind imagini mirifice, la fel ca Aurora Boreala din Nord. Surprinsa in lumina, aceasta prinde mai multe culori superbe, de deasupra unui oras intunecat.





Fotografiile sunt uneori plasmuiri ale imaginatiei noastre...cu ajutorul editarilor si a schimbarilor de contrast, acestea pot fi adevarate opere de arta, care par cum ca ar fi ireale.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu