sâmbătă, 2 octombrie 2010

Living in a crystal ball

Sa vezi viitorul intr-un glob de cristal. Poate pentru unii este o prostie, o inventie a babelor cu mainile zbarcite care nu mai au bani si se bazeaza pe prostia oamenilor sa castige si ele un banut. Pentru altii poate fi o arta adevarata, un lucru in care sa cread cu toata fiinta lor. Si se prea poate sa se si intample ceea ce acea 'baba zbarcita' spune. Sa traiesti cu gandul ca intr-o zi iti vei gasi printul cu ochi verzi. Sa crezi ca vei avea o aventura de o noapte fara ca aceasta sa fie descoperita. Sa iti descoperi destinul. Sa indeplinesti o profetie. Toate acestea pot fi consecinte alea vietii intr-un glob de cristal.

Sa visezi cum un sarpe iti iese in cale si a doua zi sa iti intalnesti cel mai mare dusman. Sa ai cel mai mare cosmar si sa nu poti sa te trezesti. Sa te prefaci ca ghicesti si tu intr-un glob de cristal de pe strada, poate intr-un felinar aprins sau intr-un stalp. Sa te gandesti apoi la ghinionul si blestemele pe care acel glob 'inventat' ti le-a adus. Sa traiesti cu aceasta indoiala, daca ai puteri de ghicire a viitorului sau daca acea joaca a fost un blestem ce te bantuie peste tot. Da, pentru multi, acest glob de cristal este o joaca. O joaca neinsemnata, o joaca de copii care nu gandesc prea mult. Oare e atat de inocenta aceatsa joaca?

Un glob transparent, cu un aspect luxos, care poate atrage multe priviri, un glob perfect rotund sau gruntuos. Dar poate ca deja v-am plictisit cu aberatiile mele despre globurile de cristal. Va voi povesti putin si despre mirosul lemnului vechi, umed, plin de magie, mirosul filelor de carte dintr-o librarie antica, cu secrete cat cuprinde, sunetele stranii si infricosatoare dintr-o mansarda aproape bantuita, gustul aerului prafuit, parchetul dintr-o casa de la munte care trosneste la fiecare pas al fantomelor, lumina difuza, infundata, care patrunde printr-o gaura din ferestruica cea intunecata, umbrele care aproape te ating cand te invaluiesc sau soaptele care parca te indeamna sa te afunzi mai mult in acest secret.

Apa rece dintr-o piscina, noaptea, te poate trezi la realitate. Dar te poate afunda intr-un vis care sa te inece. Si din care sa nu ai scapare. O vraja care te trage in jos, adanc si mai adanc... Dar... poate ca asta a fost profetia ta. Si tu ai indeplinit-o...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu