duminică, 21 martie 2010

Gone - Hunger - Lies

Da, scriu acest post pentru ca data de aparitie al celui de-al treilea volum, "Lies", s-a schimbat. Daca acum 3 saptamani eram sigur ca nu imi voi primi cartea pana in septembrie, acum sunt extrem de fericit, apare pe 3 Mai. Puls ca, impreuna cu aceasta carte, vor mai veni inca doua - "Closer" si "Dark Days" de la alte serii.

Ce se intampla in "Gone"? In primul rand, probabil este una din putinele carti care trece la actiune inca din primul capitol. In micul orasel din California, Perdido Beach, toti adultii si cei care au peste 15 ani dispar misterios. Copiii trebuie sa se descurce singura, acum ca sunt pe cont propriu. Alaturi de Astrid si Quinn, Sam gaseste limita acestui fenomen, bariera de energie peste care totul este normal.

Pleaca in cautarea lui Little Petey, fratele lui Astrid, si il gasesc in centrala nucleara de langa oras. Misterioasa lui aparitie acolo, cat si abilitatile secrete ale lui Sam, raman inca necunoscute de ceilalti. Totusi, cand se intorc in Perdido Beach, studentii bogati si fitosi de la Coates Academy ajung in oras. Conducatorul lor, Caine, promite tuturor numai lucruri bune si o viata mai "traibila". 

Dar se descopera apoi cine are si cine nu are puteri. Caine si inca cativa aveau putere telekinetica si Little Petey se putea teleporta. Dar totul se transforma intr-un dezastru cand in scena apare si prietenul psihopat al lui Caine, Drake si atunci cand Caine dezvaluie un secret uluitor.

Dar staaaati asa...nu pot sa va spun tot, nuu? Stiu poate ca aceasta carte e o tampenie pentru unii, dar citez : "If Stephen King had written Lord of the Flies, it would have been something like this."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu